2012-07-19 12:42:41• hírek • itcafe.hu

Kipróbálható az új Microsoft Office

Az Office 2013 több platformon és készüléktípuson is fut majd, és a dokumentumokat alapértelmezés szerint a felhőbe menti.

A Microsoft ízelítőt adott a készülő új Office szolgáltatásaiból, és egyben bejelentette a csomag bárki által kipróbálható felhasználói előzetesét (customer preview). A bemutatót Steve Ballmer vezérigazgató vezette fel, aki hangsúlyozta: az Office 2013 a cég első olyan irodai pakkja, melyet az alapoktól kezdve szolgáltatásként képzeltek el és fejlesztettek.

Ez egyrészt vonatkozik a termék és annak összetevőinek elérhetőségére: noha a pakkot hagyományos módon, adathordozón is kiadják majd, alapvetően a felhőből lesz beszerezhető, akár on-demand telepítéssel is. Másrészt áll az igénybevétel módjára: a csomagot előfizetéses konstrukcióban is használhatják nemcsak a vállalati, de az otthoni felhasználók is.

Touch és felhő

Ballmer kiemelte, hogy a rendszert úgy tervezték, hogy az többféle készüléken kompromisszumok nélkül használható legyen. A felhasználói felület nemcsak egérrel és billentyűzettel, de érintéssel és stylussal (tollal) is vezérelhető, sőt két alkalmazás, a Lync és a OneNote már kifejezetten touch-barát Metro-stílusú appként működik Windows 8 alatt. A csomag többi alkalmazása ugyan a megszokott módon asztali program - és így Windows 8-on is a desktopon indul el -, a dizájn számos eleme, többek között a nyitóképernyő vagy a menüsor teteje is „metrósodott". Apró, de üdítő újdonság, hogy a grafikus felülethez többféle téma is elérhető.

A vezérigazgató elmondta, hogy az Office 2013 ideális párja a Windows 8, de a csomag fut Windows 7-en is, a korábbi kiadásokon azonban nem. A Home and Student változat - a Word, az Excel, a PowerPoint és a OneNote új verzióival - az ARM-platformhoz igazított Windows RT integrált része lesz, így alapértelmezés szerint elérhető lesz például a vállalat Surface tabletjén.

Az új Office alapvetően felhőalapú. Az alkalmazások a dokumentumokat automatikusan a SkyDrive-ba mentik el, hogy azok bárhol, bármilyen készülékről elérhetők legyenek a felhasználók számára. Természetesen van mód offline használatra is, ilyenkor a rendszer kapcsolódáskor visszaszinkronizálja a módosításokat az internetes tárhelyre.

A cikk folytatása az ITcafe.hu oldalon olvasható.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: